De Volaille
Pyszne Dania Główne w Om Nom Nom

de_volaille.jpg

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 150g masła
  • 100g tartej bułki
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie

Filety z kurczaka ponacinać głęboko wzdłuż, nie przecinając do końca tak, aby powstała kieszeń. Schłodzone masło pokroić w podłużne wałeczki, w nacięte mięso włożyć kawałki masła, dokładnie zacisnąć mięso, aby masło nie wypłynęło w trakcie smażenia. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, następnie panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej, włożyć otlety i obsmażyć je na złoty kolor po około 3 minuty z każdej strony. Następnie dodać około 30g masła i dosmażyć kotlety na wolnym ogniu przez 7-8 minut.

Komentarze

Twój Komentarz