Biszkoptowe Naleśniki
Pyszne Desery w Om Nom Nom

Składniki

  • 200g mąki
  • 3 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • 2 jajka
  • czubata łyżka cukru pudru
  • skórka otarta z cytryny
  • szklanka mleka
  • 1-2 łyżki wody

Wykonanie

Żółtka ucieramy z cukrem i otartą skórka cytrynową. Dolewamy mleko, przesianą mąkę i roztopione masło. Ubijamy trzepaczką idealnie gładkie ciasto (lub miksujemy blenderem). Jeśli jest zbyt gęste dolewamy trochę wody. Ubijamy białka z solą na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy z ciastem. Na patelni smażymy 12-14 naleśników, rumieniąc je z obu stron. Możemy je podawać z marmoladą lub polać gęstą czekoladą z posiekanymi orzechami włoskimi.

Komentarze

Twój Komentarz