Galaretkowy Deser
Pyszne Desery w Om Nom Nom

Składniki

  • Duża puszka mieszanki owocowej
  • 3 opakowania galaretek (różne kolory)
  • 250 g serka mascarpone
  • sparzone skórki otarte z połowy pomarańczy i z połowy cytryny
  • sok wyciśnięty z połówki pomarańczy

Wykonanie

Odcedzone owoce z puszki przełożyć do przezroczystych pucharków. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, każdy kolor w innym naczyniu (dodać nieco mniej wody niż w przepisie, około 350 mi zamiast 500 ml). Wystudzone galaretki przelać do pucharków (każdy kolor w inny pucharek). Pucharki wstawić do. lodówki, żeby galaretki stężały. Ser mascarpone wymieszać z sokiem pomarańczowym i skórkami z pomarańczy i cytryny. Galaretki podawać udekorowane porcjami tak przygotowanego kremu.

Komentarze

Twój Komentarz