Torcik Bananowy
Pyszne Desery w Om Nom Nom

Składniki

  • 200g biszkoptów
  • opakowanie galaretki bananowej
  • kostka masła
  • żółtko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 banany
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki mleka

Wykonanie

Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, po przestygnięciu moczymy w niej biszkopty, które układamy -jeden obok drugiego - w tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku. Masło ucieramy z cukrem i żółtkiem, łączymy z utartymi na tarce bananami i rozpuszczoną żelatyną, dokładnie mieszamy, wykładamy masę na biszkopty i wstawiamy ciasto na godzinę do lodówki. Gdy stężeje, polewamy resztą galaretki i schładzamy jeszcze ok. 2 godziny.

Komentarze

Twój Komentarz