Surówka Kolorowa
Pyszne Przystawki w Om Nom Nom

Składniki

  • 4 duże cebule
  • 2 niewielkie pomidory
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • sok z cytryny
  • 6 listków zielonej sałaty
  • sól, pieprz

Wykonanie

Cebulę obrać z łupin, pokroić w cienkie talarki, zalać wrzątkiem i po 5 minutach odcedzić. Utrzeć sos z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu. Sałatę umyć pod bieżącą wodą, poobrywać liście, wysuszyć je i ułożyć na półmisku. Na sałacie ułożyć cebulę, posypać ją posiekanym szczypiorkiem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek, pokroić na ćwiartki i ułożyć na półmisku. Surówkę tuż przed podaniem polać przygotowanym wcześniej sosem.

Komentarze

Twój Komentarz