Gofry
Pyszne Śniadania w Om Nom Nom

gofry.jpg

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli

Wykonanie

Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, a żółtka połączyć z resztą składników w dużej misce i zmiksować dokładnie blenderem. Dodaj do ciasta ubitą pianę i wymieszaj delikatnie łyżką, pozostawiając białe smugi nierozmieszanej piany. Gotowe ciasto rozlewać wazówką na płytę gofrownicy, uważając, by wysokość ciasta nie przekraczała górnej krawędzi płyty. Piec w zależności od mocy i typy gofrownicy przez 4-7minut.

Komentarze

Twój Komentarz