Rosół
Pyszne Zupy w Om Nom Nom

rosol.jpg

Składniki

  • 2l wody
  • 1kg kurczaka
  • włoszczyzna
  • 1 duża cebula
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, ziele angielskie

Wykonanie

Kurczaka dokładnie umyć, pokroić, zalać zimną wodą i posolić. gotować na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czau zbierając tworzącą się pianę. Włoszczyznę dokładnie oczyścić i umyć. Cebulę obrać i zarumienić na widelcu nad płomieniem. Po około 25 minutach gotowania kurczaka, dodać warzywa, przyprawy i gotować na bardzo małym ogniu następne 15-20 minut. Wyjąć kurczaka, rosół przecedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z obranymi z kości kawałkami kurczaka i makaronem, posypując siekaną natką pietruszki.

Komentarze

Twój Komentarz