Zupa Cebulowa
Pyszne Zupy w Om Nom Nom

zupa_cebulowa.jpg

Składniki

  • 1,5l bulionu z mięsa
  • 400g cebuli
  • 200g chleba razowego
  • 60-80g masła
  • 20-30g masła do chleba
  • imbir, goździki, gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Wykonanie

Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Usmażyc na patelni tak aby jej nie zrumienić. Cebulę odstawić. Chleb pokroić w kostkę i usmażyc na patelni z rozgrzanym masłem. Chleb przełożyć do garnka, zalac bulionem i dodać cebulę. Gotować do momentu rozgotowania cebuli. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz, imbir, gałkę muszkatołową i goździki. Następnie za pomocą blendera miksujemy zupę na krem. Zagotować raz jeszcze i doprawić dla smaku. Najlepiej podawać razem ze słonymi paluszkami.

Komentarze

Twój Komentarz