Zupa Gulaszowa
Pyszne Zupy w Om Nom Nom

zupa_gulaszowa.jpg

Składniki

  • 500g wieprzowiny
  • 2l rosołu z kostki
  • 4 duże cebule, 2 zielone papryki
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki smalcu lub oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • łyżeczka mielonej papryki

Wykonanie

Mięso pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć chwilę na mocno rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do mięsa, dusić przez 10-15 minut. Kukurydzę wyjąć z puszki, osączyć. Razem z mięsem i warzywami dusić następne 15 minut. Dolać rosół i rozprowadzony z wodą przecier pomidorowy. Gotować pod przykryciem ok. 45 minut. Przyprawić solą, pieprzem, cayenne i papryką. Podawać z grzankami.

Komentarze

Twój Komentarz