Zupa Ogórkowa
Pyszne Zupy w Om Nom Nom

zupa_ogorkowa.jpg

Składniki

  • 300g podrobów drobiowych
  • 2 dośc spore kiszone ogórki
  • marchewka, pietruszka, cebula
  • 50g ryżu, 20g masła, 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki, koperek, szczypiorek
  • 2 listki laurowe, kilka zieren pieprzu, sól

Wykonanie

W dużym garnku zagotować wodę i do wrzątku wrzucić dokładnie umyte i pokrojone w niewielkie kawałki podroby. Gotować ok. godziny, zbierając z powierzchni pianę i tłuszcz. Oczyścić marchewkę, pietruszkę, obrać cebulę, drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości masła na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłukać ryż i wrzucić do bulionu. Gotować, aż bedzie miekki. Następnie włożyć do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu i listki laurowe. Obrać ze skórki ogórki kiszone i zetrzeć je na grubej tarce. Włozyć do zupy. Gotować zupę 6 minut, pod koniec gotowania dodać drobniutko posiekana zieleninę, gotować jescze 3 minuty. Zdjąć z ognia i doprawić czosnkiem roztartym z solą. Podawać z pieczywem lub grzankami.

Komentarze

Twój Komentarz