Zupa Owocowa
Pyszne Zupy w Om Nom Nom

zupa_owocowa.jpg

Składniki

  • 150 g czereśni
  • 1/4 kg agrestu
  • 1/2 kg białych porzeczek
  • 60 g cukru
  • 1/4 l smietany
  • 20 g mąki

Wykonanie

Owoce umyć w zimnej wodzie, wybrać pestki z czereśni. Agrest, porzeczki i czereśnie zmiksować za pomocą blendera. Owoce przełożyc do garnka, wlac 1 litr wody i gotować przez 30 minut. Następnie przetrzeć przez sito, dodać cukier i jeszcze raz zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką tak by nie było grudek i wlać do zupy, chwile jeszcze podgrzewając, ale tak, by się nie zagotowała. Zupa można podawać na ciepło lub zimno, z dodatkiem świeżych owoców.

Komentarze

Twój Komentarz