Zupa pieczarkowa
Pyszne Zupy w Om Nom Nom

zupa_pieczarkowa.jpg

Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 1 por
  • 500g pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 1l wywaru mięsnego
  • 1/8l śmietany
  • 2 żółtka
  • szczypta soi i pieprzu
  • 3 łyzki madery
  • 3 łyżki sieknych ziół (pietruszka, koperek, estragon, lubczyk, szczypiorek)

Wykonanie

Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, umyć, pokroić w cienkie paski. Oczyszczony por pokroić w krążki, przełożyć na sito i opłukać. Oczyszczone pieczarki opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Paprykę, por i pieczarki poddusić na maśle, dodać wywar i gotować 10 minut. Żółtka wymieszać ze śmietaną, dodać do zestawionej z ognia zupy - nie gotować. Zupa przyprawić solą i pieprzem, doprawić do smaku winem. Przed podaniem do zupy dodać posiekane zioła.

Komentarze

Twój Komentarz