Zupa Warzywna
Pyszne Zupy w Om Nom Nom

Składniki

  • 4 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • puszka soi
  • opakowanie pokrojonej w słupki mrożonej włoszczyzny
  • 4-5 łyżek piure ziemniaczanego
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 100 g żółtego sera
  • starta gałka muszkatołowa
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie

Do wrzącego bulionu wrzucić mrożone warzywa i gotować 10 minut, po czym wsypać piure ziemniaczane i energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia. Wtedy dodać odsączoną soję, koncentrat pomidorowy oraz oliwę i starty żółty ser. Wymieszać, zagotować, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki.

Komentarze

Twój Komentarz